Volwassen worden gaat vanzelf. Maar dat wil niet zeggen dat het altijd even makkelijk is. Vanaf je puberteit volgen de veranderingen en ontwikkelingen in de lijf en in je hoofd elkaar in razendsnel tempo op. Voor de een zijn al deze uitdagingen en ontdekkingen spannend, en voor de ander leiden ze tot onzekerheid. Het kan ook zijn dat je uit evenwicht bent gebracht door een ingrijpende gebeurtenis in je leven. 

Er kan een moment komen dat je even niet meer weet wat je moet doen. De jongerentherapeut kan je helpen om inzicht te krijgen in het probleem en hoe je daarmee kunt omgaan of het kunt oplossen.

Wat is jongerentherapie?

Integratieve jongerentherapie is een vorm van psychotherapie die speciaal is ontwikkeld voor jongeren tussen de 12 en 23 jaar. Het werkt snel en effectief. Uiteraard staan we in het begin even kort stil bij je klacht(en), maar we gaan vooral op zoek naar wat jij nodig hebt om (weer) lekker in je vel te zitten. Dat weet je zelf namelijk het best! 

Jij bepaalt zelf na een aantal sessies wanneer de therapie beëindigd kan worden.

En je ouders?

Alles wat je met de therapeut bespreekt blijft geheim. De therapeut bespreekt met je ouders weliswaar de voortgang van het traject, maar verstrekt alleen inhoudelijke informatie als jij daar toestemming voor geeft. Jongeren tot 16 jaar hebben vooraf toestemming van hun ouders nodig om in therapie te gaan. Vanaf je 16e kun je dit zelf bepalen.

Op deze website staat ook speciale informatie voor ouders.